Talare 2019

Sandvik applied manufacturing technologies
Jenny Hörnlund, Fredrik Svensson

Jenny Hörnlund jobbar med marknadsföring och försäljning på Sandvik AMT. Har bakgrund från mjukvaruföretag inom CAD/CAM och har jobbat på Sandvik i två år.

Fredrik Svensson har varit produktchef för Prism men jobbar nu mer direkt med kunder och försäljning. Fredrik har lång erfarenhet av mjukvara för produktion och har jobbat på Sandvik i ett år.

Nordic Brass Gusum
Johan Tegnér

Johan Tegnér är produktchef och arbetar med företagets produkter, såväl med kunderna som med utvecklingen av dem. Inom den skärande bearbetningen utmärker sig AquaNordic® som ett blyfritt mässingsalternativ. Johan företräder Nordic Brass Gusum inom nationell och internationell forskning inom mässing och koppar. Tidigare har Johan även arbetat med stål och rostfritt stål i olika roller.

Gnosjö Automatsvarvning
Linda Fransson

Linda Fransson, vd sedan 2012, med lång historia och erfarenhet från företagets verksamhet. Utbildad i teknik, maskin, kvalitet och ekonomi på Högskolan i Jönköping.

Gimic
Marcus Nilsson

Marcus Nilsson, testade sina kognitiva kameror genom foton på sina barn och på bra och dåliga äpplen. Han är en allsvensk fotbollsspelare som la skorna på hyllan, hoppade på Chalmers, gick efter sin examen ut i industrin och var en passionerad Uppfinnar-Jocke på fritiden. Detta är första gången han tagit det hela vägen och arbetat systematiskt som innovatör, och det har redan resulterat i betalande kunder.

Siemens
Martin Isacsson

Martin Isacsson arbetar på Siemens Digital Services, och bygger bland annat lösningar för industriell IoT, simulering och analys för att hjälpa företag att bygga transparens och hitta lösningar i såväl produktion som värdekedja.

European Enterprise Network
Sophia Engström

Sophia Engström arbetar sedan 10 år med verksamhetsutveckling inom RISE. Hon har en kombinerad tjänst där innovationscoach är en av dem. Sophia har en bakgrund inom tillverkningsindustrin och har även arbetat med service- och tjänsteproduktion. En gång i tiden var Sophia urmakarlärling.

Ovako
Thomas Björck

Thomas Björck har roll som Group R&D technical expert med fokus på kundernas komponenttillverkning. Däri ingår machining guidelines, slipnings-know-how och värmebehandlingsfrågor. Även att kunna erbjuda kunden mest kostnadseffektiv tillverkningsväg för komponent med given funktion. Tidigare har Thomas lett en grupp på SWERIM (f.d. SwereaKIMAB) i ca 10 år inom skärande bearbetning.