Utställare

Brave New Business powered by Gnosjö Automatsvarvning
Brave New Business är en sajt från Gnosjö Automatsvarvning där vi delar med oss av nyheter kring modiga satsningar, innovativa lösningar och nyskapande affärer. Dela och länka gärna till oss men glöm inte ange artikelns originalkälla.

Dormer Pramet
Dormer Pramet, producerar och marknadsför ett komplett produktprogram av högkvalitativa, roterande- och vändskärsverktyg för gängning, svarvning, fräsning och borrning. Verktygen är designade för allmän maskinbearbetning inom verkstadssektorn samt för service- och underhåll. Dormer Pramet introducerar regelbundet moderna, produktiva verktyg och beläggningar för att säkerställa att kunderna har tillgång till den senaste verktygsgenerationen.

European Enterprise Network
European Enterprise Network är ett nätverk som jobbar aktivt med att framtidssäkra små och medelstora företag. Sju dagars kostnadsfri analys och coachning erbjuds. Analysresultaten kan användas för jämförelse med andra bolag i samma bransch samt att ta fram en handlingsplan för förbättringsområden. Tanken är att företagen ska bygga upp sitt eget system för innovationsledning för att hålla sig konkurrenskraftiga och möta framtidens utmaningar.

Gimic
Gimic tillhandahåller en komplett lösning för kvalitetsavsyning till tillverkningsindustrin, från edge till cloud. Våra kognitiva kameror använder machine learning för att identifiera produkter och bedömer dess kvalité, som ett proaktivt steg för att säkerställa att defekta produkter identifieras och elimineras i ett så tidigt skede som möjligt.

HORN
HORN är i dag en av Europas ledande tillverkare av spårbearbetnings verktyg och har sedan 1969 producerat extremt exakta spår-, avstick-, längdsvarv- och fräsverktyg för metallindustrin. Genom ett nära samarbete med både URMA AG (brotschar) och Boehlerit GmbH (svarv- och fräsverktyg) har vi utökat vårt program även med mycket kostnadseffektiva verktygslösningar.

ISCAR Sverige
ISCAR Sverige, med huvudkontor i Uppsala, är ett av cirka 40 dotterbolag i den internationella IMC koncernen. ISCAR är ett av världens ledande företag som utvecklar, tillverkar och säljer verktyg för skärande bearbetning. Syftet med ISCAR Sverige är att med våra produkter och våra tjänster öka våra kunders produktivitet och lönsamhet och därmed Sveriges konkurrenskraft.

LENIMA
LENIMA är en helhetsleverantör inom automatsvarvning för verkstadsindustrin. Vårt mål är att vara det självklara bollplanket när det gäller produktionstekniska lösningar för svarvade detaljer och den mest självklara leverantören av maskiner och tillbehör. Intentionen är inte att vara störst – vi vill vara bäst!

RT Robotics
RT Robotics gör industriell automation ekonomiskt överkomligt för innovativa företag, oavsett storlek. Vi är övertygade om att vissa uppgifter, som hittills endast har utförts av mänskliga anställda, i princip också kan utföras av kollaborativa kollegor. Detta möjliggörs av den ständigt utvecklade robottekniken. Det handlar inte om att ersätta den mänskliga arbetskraften med artificiell intelligens, utan snarare om ett mänskligt samarbete med kollaborativa robotar.

Sandvik Applied Manufacturing Technologies
Inom Sandvik AMT utvecklar vi digitala tjänster och produkter som adresserar problem och skapar kundvärde inom hela värdekedjan för maskinbearbetning. Vi jobbar väldigt nära våra kunder för att förstå vilka problem som finns och vilka lösningar vi behöver utveckla för att hjälpa kunderna bli mer produktiva och effektiva i sin produktion.

Siemens
Siemens är ett globalt teknikföretag som har stått för ingenjörskonst i över 170 år. Det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893. Siemens fokuserar på områdena elektrifiering, automatisering och digitalisering. Siemens är en av de största tillverkarna av energieffektiva och resursbesparande tekniska lösningar och en pionjär inom bland annat automations-, driv- och mjukvarulösningar för industrin.

Verkstäderna
Verkstäderna är sedan mer än 110 år en av Sveriges ledande verkstadstidningar. Verkstäderna är tidningen som uppfyller verkstadsindustrins behov av en löpande rapportering om utveckling inom produktionsteknik: maskinerna, materialen, metoderna och människorna. Tillsammans med www.metal-supply.se har vi nyhetsrapportering via hemsidorna och dagliga nyhetsbrev.

WhizCut
WhizCut är ett svenskt familjeföretag som grundades 1997. Vi utvecklar, tillverkar och säljer skärande verktyg – som används i CNC längdsvarvar världen över. WhizCuts produkter och expertiskunskap inom skärande gör det möjligt för användarna att producera bättre produkter snabbare. Slutanvändarna av WhizCuts premiumprodukter finns främst inom medicinteknik, klocktillverkning, elektronik samt fordon- och
flygindustrin.

Wieland
Wieland är en av världens ledande leverantörer av koppar och kopparlegeringar. Med ett globalt nätverk av produktionsanläggningar, service- och handelsföretag erbjuder företaget en bred produkt-, teknik- och serviceportfölj. Hög teknisk kompetens,
kundorienterat tänkande och hållbarhet har varit grunden till företagets framgång sedan 1820.

OGP Scandinavia
OGP Scandinavia representerar Optical Gaging Products (OGP) och VICIVISION i Skandinavien. OGP levererar förstklassiga Multisensor mätmaskiner som klarar av de tuffaste mätningarna och högsta noggrannheterna. Med över 75 års erfarenhet är OGP världsledande inom multisensortekniken vilket innebär optik, probe & laser i samma maskin. Enkel programmering och utvärdering direkt från CAD.