Utställare

Almi Företagspartner Kronoberg
Almi Företagspartner Kronoberg erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företagsbehov av finansiering och affärsutveckling.

DMG MORI Sweden
DMG MORI Sweden AB erbjuder produktionslösningar för skärande bearbetning, standardiserade automationslösningar, additiv tillverkning och digitala lösningar för verkstadsproduktion. Det svenska huvudkontoret hittar du i Västra Frölunda utanför Göteborg. Säljare, servicetekniker samt applikationstekniker är spridda i hela Sverige. Vår lokala serviceorganisation omfattar ca. 25 personer där merparten är resande servicetekniker.

Dormer Pramet
Dormer Pramet, producerar och marknadsför ett komplett produktprogram av högkvalitativa, roterande- och vändskärsverktyg för gängning, svarvning, fräsning och borrning. Verktygen är designade för allmän maskinbearbetning inom verkstadssektorn samt för service- och underhåll. Dormer Pramet introducerar regelbundet moderna, produktiva verktyg och beläggningar för att säkerställa att kunderna har tillgång till den senaste verktygsgenerationen.

Gimic
Gimic tillhandahåller en komplett lösning för kvalitetsavsyning till tillverkningsindustrin, från edge till cloud. Gimics kognitiva kameror använder machine learning för att identifiera produkter och bedöma dess kvalité, som ett proaktivt steg i att säkerställa att defekta produkter identifieras och elimineras i ett så tidigt skede som möjligt.

GJS Verktyg
GJS Verktyg erbjuder produkter av hög kvalitet från leverantörer som alla är ledande inom sitt produktområde tillsammans med gedigen erfarenhet och kompetens. Exempel på expertis: drivna verktyg, brotschning, kuggbearbetning, fräsning, långhålsborrning, precisionsuppspänning, rullpolering och förinställningsmaskiner från Zoller. Vi levererar till många av Sveriges största industrier, det är en garanti för hög kvalitet och långsiktighet.

Gnosjö Automatsvarvning
Vad gör ett industriföretag som svarvat precisionsdetaljer i snart fem decennier på DreamHack, världens största LAN-party? Varför utvecklar samma företag en VR-simulator för en av sina svarvar? Svaret är för att vi bryr oss om vår, våra kunders och framtidens svenska industri. Och på tal om att vi bryr oss; hållbarhetsfrågan som driver oss mynnade tidigare i år ut i vår allra första hållbarhetsrapport.

Iscar Sverige
ISCAR Sverige, med huvudkontor i Uppsala, är ett av cirka 40 dotterbolag i den internationella IMC koncernen. ISCAR är ett av världens ledande företag som utvecklar, tillverkar och säljer verktyg för skärande bearbetning. Syftet med ISCAR Sverige är att med våra produkter och våra tjänster öka våra kunders produktivitet och lönsamhet och därmed Sveriges konkurrenskraft.

Sandvik Coromant
Sandvik Coromant föddes ur Sandvikgruppen och stålet är företagets arv. Historien börjar 1942, när Wilhelm Haglund utsågs till VD för en liten hårdmetall-avdelning i Sandviken. Vem kunde gissa att verktygen, 70 år senare, skulle användas över hela världen inom tillverkning av olika produkter, så som flygplan, smarta telefoner och läskburkar? Idag är Sandvik Coromant världsledande leverantör av verktyg och know-how.

SCHUNK
SCHUNK är världsledande inom uppspänningsteknik och gripsystem. Under dagen finns Roger Cronholm och Robert Olsson på plats för att visa delar av SCHUNKs sortiment inom verktygshållare, uppspänning men även visa produkter som ökar processäkerhet och minskar ställkostnader.

Promet Precision AB
Promet Precision AB grundades 1993 och har sedan start varit det självklara valet för tusentals kunder inom tillverkningsindustrin. Mångårig erfarenhet inom mätteknik och industrin utgör basen i verksamheten. År 2007 förvärvades OGP Scandinavia AB som numera är ett systerföretag till Promet. Fokus för OGP Scandinavia AB är beröringsfri mätning med multisensorteknik vilket resulterar i att vi kan erbjuda ett komplett produktsortiment.